Kapacitásbővítés és új technológia kiépítése a Spinto Hungária Kft-nél

Spinto Hungária Kft.

Kapacitásbővítés és új technológia kiépítése a Spinto Hungária Kft-nél

A kedvezményezett neve: Spinto Hungária Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Exportelőny biztosítása a szerszámpiacon

A projekt azonosítószáma: BAR-1.1.1-21-2021-00027

A fejlesztés tárgya, célja: A projekt célja, a Spinto Hungária Kft. részére támogatás biztosítása azon negatív gazdasági hatások ellensúlyozására, amelyek az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése nyomán szenvedett el.

A szerződött támogatás összege: 504 142 782 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása: A Spinto Hungária Kft. fő profilja a precíziós szerszámgyártás azon belül is a legnagyobb részt a magasnyomású alumínium öntőszerszámok gyártásával foglalkozik a cég. A BREXIT következtében potenciális ügyfelek kiesése miatt új partnerek és piacok megszerzése vált szükségessé. Ennek érdekében a Társaság részben a pályázat adta lehetőséggel élve átkalibrálta a célpiaci értékesítési tevékenységét, amely új fókusz jelentős piaci szegmenst nyitott meg a Spinto Hungária Kft. számára az EU területén. Az elektromos autózás továbbra is igényli az alumínium alkatrészeket, de lényegesen megváltozott ezek hangsúlya, a korábban a robbanómotoros hajtáslánc és osztóműveket alkotó alkatrészek helyett az ún. nagy szilárdságú szerkezeti elemek, funkcióösszevont alkatrészek lesznek az elektromos autók főbb alumínium elemei. A méretek és bonyolultságok növekednek, ami mind-mind a Spinto Hungária Kft. nagyméretű szerszámok területén meglévő kapacitását erősíti. A piaci lehetőségekhez kapcsolódó nagyívű beruházási program elemei a következők:

A hosszlyuk-fúró – SAMAG TFZ 2L – célgép hiányzó láncszeme volt a Társaság gépparkjának. A berendezéssel nemcsak a projekt határidőket tudja a Társaság megbízhatóbban tartani, hanem a szerszámgyártási technológia is teljes körűvé válik. A cég által gyártott, legnagyobb hozzáadott értékekkel bíró szerszámbetétek gyártása végig kontrolálhatóvá vált.

A fentebb is leírt új elektromos autózáshoz kapcsolódó alkatrészek nagy szerszámokat igényelnek. A Társaság pont ezen igényekkel összhangban megnöveli a nagyméretű szerszámbetétgyártási képességét, méghozzá a legnagyobb hozzáadott értéket képviselő simítási kompetencia megnövelésében. Ennek keretében beszerzésre fog kerülni egy DMU 125 Monoblock univerzális maróközpont.

Ugyancsak a nagyméretű formabetétek gyártókapacitásának növelése érdekében lenne szükséges a jelenleg meglévő két tömbszikraforgácsoló berendezés mellé üzembe helyezni az Ingersoll Gantry Eagle 800 tömbszikraforgácsoló berendezést. A berendezés asztalmérete elegendően nagy ahhoz, hogy a nagyobb méretű formabetéteket tudjuk vele forgácsolni, így a nagyobb méretű öntőszerszámok formabetéteinek tömbözését párhuzamosan lehetne végezni az új és a meglévő tömbszikraforgácsoló berendezésekkel.

A fenntarthatóság és a megújuló energiák használata kötelező eleme egy modern, mérnöki és gépipari cégnek, így projekt keretében sor kerül egy napelemekre épülő kiserőmű telepítésére, amely képes lesz a cég energiaigényeinek átlagosan 15-20%-át lefedni. A projekt megvalósítása során sor kerül még stratégiai és üzleti tervezés tanácsadás igénybevételére is.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.12.31.

Széchenyi 2020
KKV-START
BAR-1.1.1-21-2021-00027
Translate »